Reynders moeit zich niet met keuzes De Munt

18/12/14 om 21:10 - Bijgewerkt om 21:11

Minister Didier Reynders (MR), bevoegd voor de federale culturele instellingen, zegt zich niet te zullen mengen in de artistieke keuzes van De Munt. 'We vragen geen inspanningen op personeel, ze schrappen dans. Dat is hun keuze.'

Reynders moeit zich niet met keuzes De Munt

© Belga

Minister Didier Reynders (MR), die bevoegd is voor de federale culturele instellingen, is niet van plan zich te mengen in de artistieke keuzes van De Munt.

Algemeen directeur Peter de Caluwe kondigde deze week aan dat de komende maanden in De Munt zestien voltijdse banen verdwijnen als gevolg van de besparingsmaatregelen van de nieuwe regering. Het gaat om elf werknemers die in 2014 en 2015 De Munt zouden verlaten en niet vervangen worden en vijf ontslagen. Daardoor worden de barokprojecten en dans geschrapt.

'Geen inspanningen op personeel'

"Het is niet mijn bedoeling me te mengen in de artistieke keuzes van de instellingen", benadrukte minister Reynders. "We vragen geen inspanningen op het personeel en er wordt beslist dans te schrappen. Dat is een keuze die men maakt. We moeten bekijken of er een lastenboek nodig is dat we binnen een toekomstige beheersovereenkomst zullen integreren."

Danseres en choreografe Anne Teresa De Keersmaeker uitte eerder al haar ongeloof over de beslissing om dans te schrappen. Ze vroeg zich daarbij openlijk af of ze op zoek moet naar een andere stad. (Belga/WB)

Lees meer over:

Onze partners