Rechtstreeks van Brussel naar Tokio: 'Goed voor honderden nieuwe jobs'

01/06/15 om 10:34 - Bijgewerkt om 10:34

De Japanse luchtvaartmaatschappij All Nippon Airways (ANA) lanceert in de loop van de herfst een rechtstreekse verbinding tussen Brussels Airport en de Japanse hoofdstad Tokio. 'Dat is goed voor honderden nieuwe jobs', klinkt het. Ook premier Charles Michel reageert positief.

De Japanse luchtvaartmaatschappij All Nippon Airways (ANA) lanceert in de loop van de herfst een rechtstreekse verbinding tussen Brussels Airport en de Japanse hoofdstad Tokio. Dat heeft de luchtvaartmaatschappij bekendgemaakt.

Economische relaties

Brussels Airport vult daarmee een van de grote blinde vlekken op zijn netwerk in. "We zijn trots dat we vanaf deze herfst de enige vlucht tussen Japan en Brussel kunnen lanceren", wordt ANA-topman Osamu Shinobe geciteerd in een persbericht op de website van ANA. "We hopen een rol te spelen in het versterken van de banden tussen Japan en België en om nieuwe banden te kunnen smeden in de toekomst."

Brussels Airport had sinds 2001 geen rechtstreekse verbinding meer met Tokio. Arnaud Feist - CEO van Brussels Airport - benadrukt dat de aankondiging "het resultaat is van een lang traject van onderhandelingen", met steun van de federale en regionale overheden. Hij verwijst ook naar de Belgische economische missie in Japan in 2012 onder leiding van (toen nog prins) Filip. "De verbinding zal de economische relaties tussen beide landen verder verstevigen", aldus nog Feist.

Nieuwe jobs

Premier Charles Michel vindt het uitstekend nieuws dat er een rechtstreekse verbinding komt tussen Brussel en Tokio, die zowel voor Japanse als Belgische zakenmensen voor een directe toegang tot beide landen zorgt. Voor de premier is de beslissing een rechtstreeks gevolg van de missie in Japan, waarbij hij met vicepremier Kris Peeters (CD&V) onlangs onder meer rond de tafel zaten met de toplui van luchtvaartmaatschappij ANA.

Michel herinnert eraan dat Japanse ondernemingen goed zijn voor meer dan 25.000 rechtstreekse jobs in België en dat meer dan 300 Japanse bedrijven rechtstreeks in ons land investeren.

De komst van de Japanse luchtvaartmaatschappij zal "honderden nieuwe directe en indirecte jobs creëren op de luchthaven". Zegt Feist in een persbericht uitgestuurd door de luchthaven. "De directe verbinding zal ook nieuwe investeringen in het toerisme stimuleren."

Lanceringsdatum nog niet bekend

Het is geleden van het ter ziele gegane Sabena dat er een rechtstreekse verbinding was tussen Brussel en de Japanse hoofdstad. Brussels Airport zal, na de komst van ANA, vijftien luchtvaartmaatschappijen tellen die op de lange afstand vliegen.

Voor de Japanse maatschappij wordt Brussel de zesde Europese bestemming. De vluchten zullen vertrekken van op Narita Airport in Tokio. De exacte lanceringsdatum, het vluchtschema en het vliegtuigtype dat de verbinding zal verzekeren, zullen later bekendgemaakt worden. (Belga/WB)

Lees meer over:

Onze partners