Raadkamer verlengt aanhouding Belkacem in terrorisme-onderzoek

03/06/13 om 18:42 - Bijgewerkt om 18:42

De raadkamer in Antwerpen heeft de aanhouding van Fouad Belkacem en twee andere verdachten in het terrorisme-onderzoek naar Sharia4Belgium met een maand verlengd.

Raadkamer verlengt aanhouding Belkacem in terrorisme-onderzoek

© Belga

De raadkamer in Antwerpen heeft de aanhouding van Fouad Belkacem en twee andere verdachten in het terrorisme-onderzoek naar Sharia4Belgium met een maand verlengd. Fouad Belkacem en Hakim E. uit Vilvoorde werden op 16 april opgepakt tijdens een grootschalige gerechtelijke actie. Twee weken later werd ook Mohamed E.Y. uit Vilvoorde in de boeien geslagen.

Ze worden verdacht van deelname aan een terroristische organisatie, zijnde Sharia4Belgium, en het plegen van terroristische misdrijven, zoals het
ronselen van jongeren om bijvoorbeeld in Syrië te gaan vechten tegen het regime van dictator Bashar Al-Assad.

Ze ontkennen echter iedere betrokkenheid bij terroristische activiteiten. Belkacem heeft al beslist om niet in beroep te gaan tegen de verlenging van zijn aanhouding, Hakim E. doet dat wel. Zijn broer Abdel, die in datzelfde onderzoek ook twee weken in de cel zat, kwam vorige week om het leven bij een motorongeval. Hij heeft het daar volgens zijn advocaat heel moeilijk mee, alsook met de zware verwondingen die hij bij een granaataanval in Syrië heeft opgelopen. Hij had gevraagd om hem onder voorwaarden vrij te laten, maar de raadkamer ging daar niet op in. (Belga/SD)

Onze partners