Politie heeft geen geld voor toiletpapier

11/04/13 om 04:50 - Bijgewerkt om 04:50

De federale politie zit op haar tandvlees: het budget is op. Er is geen geld meer voor toiletpapier, fluostiften of postzegels. Onderzoeken kunnen niet meer behoorlijk gevoerd worden. "Dit is catastrofaal."

Het geldgebrek bij de politie tekent zich ook op andere manieren af. Ook de toegang tot de bedrijvendatabank kanbijvoorbeeld niet meer betaald worden. Dat laatste bemoeilijkt onderzoeken naar de bedrijven die geld in buitenlandse belastingparadijzen geparkeerd hebben. Dat staat te lezen in de krant De Morgen.

Volgens de krant zag de antifraudedienst van de federale politie zich zelfs genoodzaakt om de lijst op te vragen bij de redactie van De Tijd, omdat ze zelf het overzicht niet kon opstellen.

Woordvoerster Tinne Hollevoet van de politie bevestigt aan De Morgen dat het op dit moment moeilijk werken is. "We kunnen alleen maar hopen dat het zo snel mogelijk in orde komt."

Papier op

De vakbonden spreken op hun beurt schande. Het is niet alleen de antifraudedienst die zonder middelen zit: overal moet bespaard worden, klinkt het. "De spoorwegpolitie moet geel papier gebruiken omdat het wit op is en er geen geld meer is", zegt Jan Adam van ACV.

De vakbondsman vreest dat het alleen maar erger zal worden: "Als gevolg van de recente begrotingscontrole moet de federale politie opnieuw 41 miljoen euro besparen. Dit is catastrofaal." (Belga/TV)

Lees meer over:

Onze partners