Politico: Abdeslam werd voor de aanslagen van dinsdag maar één uur ondervraagd

25/03/16 om 03:41 - Bijgewerkt om 03:40

De nieuwssite Politico schrijft op basis van onder meer advocaat Sven Mary dat Salah Abdeslam slechts één keer, gedurende een uur, werd ondervraagd alvorens de aanslagen van dinsdag gebeurden. Dat gebeurde volgens Politico zaterdag.

Politico: Abdeslam werd voor de aanslagen van dinsdag maar één uur ondervraagd

Salah Abdeslam © Belga Image

De nieuwssite verwijst naar twee anonieme bronnen binnen het onderzoek maar kreeg naar eigen zeggen bevestiging van Sven Mary, die zei dat het om een kortstondige en eenmalige ondervraging ging.

Volgens Politico had Salah Abdeslam niets gezegd over de op handen zijnde aanslagen. Hij was daar ook niet naar gevraagd, ondanks de vondst van ontstekers, wapens en zijn vingerafdrukken in een safehouse in Vorst, en het groeiende vermoeden dat het terreurnetwerk in Brussel groter was dan eerst gedacht. De ondervraging ging, nog altijd volgens Politico, over Abdeslams aandeel in de aanslagen in Parijs - men probeerde de chronologie van die aanslagen op te helderen.

Meewerking

De ondervraging in de gevangenis van Brugge zou zijn beperkt omdat Abdeslam moe was na zijn knie-operatie.

"Hij zag er heel moe uit en werd de dag voordien geopereerd", aldus een bron. Een andere bron zei: "Ze dachten niet aan de mogelijkheden van wat op dinsdagochtend gebeurde".

Na de ondervraging van zaterdag zei advocaat Mary dat Abdeslam meewerkte.

De arrestatie van Abdeslam heeft andere leden van zijn terreurcel mogelijk aangezet om hun geplande actie te vervroegen.

(RR)

Onze partners