Piloten Brussels Airlines staken verder

19/11/13 om 02:11 - Bijgewerkt om 07:04

De stakingsactie bij Brussels Airlines loopt nog steeds. De piloten zien het plan van de directie niet zitten en gaan dus niet aan het werk. Verschillende vluchten op Zaventem zijn geannuleerd en vertragingen zijn waarschijnlijk.

Piloten Brussels Airlines staken verder

Rijen op Zaventem: Brussels Airlines staakt verder. © BELGA

De piloten, de vakbonden en de directie van Brussels Airlines zijn maandagnacht zonder akkoord uit elkaar gegaan. Dinsdag zal CEO Bernard Gustin zijn plan aan de piloten voorleggen. De pilotenvertegenwoordigers hebben reeds aangekondigd dat er opnieuw wordt gestaakt.

"De CEO gelooft in zijn akkoord en zal zijn plan dinsdagmorgen om 5.30 uur voorleggen aan de piloten. Het is aan hen om te beslissen wat ze van het plan vinden en of ze dus opnieuw aan de slag gaan, dan wel de staking voortzetten", zeggen de socialistische, christelijke en liberale vakbondssecretarissen, die het zelf een "licht akkoord" noemen.

'Snollebolle'

De pilotenvertegenwoordigers geloven alvast niet in het plan van Gustin. Zij bevestigden dat de staking ook dinsdag zal plaatsvinden. "Het is 'snollebolle'", klonk het bij een van de piloten. Gustin zelf blijft strijdvol.

"Ons plan komt tegemoet aan de vier punten van de piloten. En voor de 58-plussers hebben we een oplossing gevonden. Zij mogen allemaal aanblijven", zegt Bernard Gustin. "Nu is het aan de piloten om zelf over hun lot te beslissen."

Over de economische schade veroorzaakt door de staking kon Gustin nog niets zeggen.. (Belga/TV)

Onze partners