Peter De Roover (N-VA): 'Vlaams Belang plaatst zichzelf buitenspel' (video)

28/11/16 om 23:14 - Bijgewerkt op 29/11/16 om 09:59

Peter De Roover, fractieleider voor N-VA in de Kamer, zegt dat zijn partij niet zal samenwerken met het Vlaams Belang. "De voorbije weken hebben we nog maar eens gezien waarom we een inhoudelijk probleem hebben met die partij."

Peter De Roover (N-VA): 'Vlaams Belang plaatst zichzelf buitenspel' (video)

N-VA-fractieleider Peter De Roover in de Commissie Terreur © Belga

Dat zei Peter De Roover in Terzake.

Vorige week was bij sommigen twijfel ontstaan over de bedoelingen van N-VA. In "De Afspraak op vrijdag" had staatssecretaris Theo Francken gezegd dat hij niet uitsluit dat zijn partij op stedelijk niveau samenwerkt met de partij. Al voegde hij daar ook aan toe dat het niet in Antwerpen gaat gebeuren. "Niet met Dewinter." Dewinter zelf had verklaard dat hij wil opstappen als dat samenwerking met N-VA mogelijk zou maken.

Voor De Roover ligt het probleem niet alleen bij Dewinter en diens recent bezoek aan de Griekse neonazi's van Gouden Dageraad.

'Buitenspel'

"De voorbije weken hebben we nog maar eens gezien waarom we inhoudelijk een probleem hebben met die partij. Zelfs Marine Le Pen krijgt problemen met het optreden van Filip Dewinter."

Maar het gaat De Roover niet alleen om het 'uithangbord' Dewinter. "Achter Filip Dewinter zit een cultuur - dat is hun keuze en ik heb daar geen problemen mee - maar het zet hen wel buitenspel. Vandaag staan we waar we staan, dat is klaar en duidelijk."

(De uitspraken over Vlaams Belang komen vanaf 6'12" in deze video)

(RR)

Onze partners