Optima: Luc Van den Bossche kreeg ontslagpremie bij interne transfer

23/06/16 om 05:18 - Bijgewerkt om 05:17

Luc Van den Bossche, ex-ceo van Optima Bank, kreeg bij zijn interne overstap naar de vastgoedtak van Optima een ontslagpremie van een jaarloon.

Optima: Luc Van den Bossche kreeg ontslagpremie bij interne transfer

© Belga

Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad.

Voormalig socialistisch kopstuk Luc Van den Bossche waste zondag nog zijn handen in onschuld voor zijn rol bij Optima Bank. Alles in zijn periode was "in alle openheid en transparantie" gebeurd, zei hij. Over zijn verloning zei hij dat hij dezelfde verloning kreeg als de andere leden van het directie­comité.

'Fair play'

Maar goedgeplaatste bronnen dingen af op dat statement. Van den Bossche, die begin vorig jaar van Optima Bank overstapte naar de vastgoedpoot Optima Global Estate, waar hij voorzitter van de raad van bestuur werd, kreeg een ontslagpremie van een jaarloon. Dat is vreemd, omdat de overstap van Van den Bossche neerkwam op een interne transfer.

Van den Bossche zegt in een reactie dat hij de ontslagvergoeding niet gevraagd had. Maar wel gekregen, dus. "Ik vond dat fair play." De ontslagvergoeding bedroeg één jaarloon, zoals de corporate governance voorschrijft.

(Belga/RR)

Onze partners