Nieuwe reeks: De Doordenkers van Knack.be

29/06/15 om 14:15 - Bijgewerkt op 01/07/15 om 16:12

Tijdens de zomervakantie gaan de Schaduwparlementairen van Knack.be in reces. De Doordenkers nemen hun plaats in.

Nieuwe reeks: De Doordenkers van Knack.be

© Istock

In de zomer gaan de scholen en de parlementen dicht. Het is tijd voor vakantie, en komkommers. Maar Knack.be denkt door. De hele zomer lang nemen de Doordenkers de fakkel over van het Schaduwparlement van Knack.be.

De komende weken kan u hier opiniestukken lezen, afkomstig van deze denktanks:

Poliargus is een denktank die ijvert voor vrijheid, democratie en solidariteit. Lees hier het eerste stuk in onze reeks: 'Werken tot 67 jaar? Er is wel degelijk een alternatief'

Liberales is een denktank binnen de liberale beweging

Oikosis een denktank die werkt aan sociaal-ecologische verandering door het maatschappelijk debat te voeden vanuit ecologisch perspectief.

Itinera is een denktank die grote maatschappelijke vraagstukken onderzoekt, met het oog op verbetering van het beleid. De focus ligt op welvaartcreatie, goed bestuur en democratische inclusie.

De Vrijdaggroep verzamelt jonge mensen van 23 tot 35 jaar met belangstelling voor de maatschappelijke uitdagingen. Zij trachten vernieuwende oplossingen te vinden voor de uitdagingen waarmee België wordt geconfronteerd.

De Vlaamse Volksbeweging is een pluralistische drukkingsgroep voor een onafhankelijk Vlaanderen.

Gerrit Kreveld Stichting, de stichting die SamPol uitgeeft, het geëngageerd maar niet partijgebonden blad voor een sociale democratie.

B Plus is een pro-Belgische drukkingsgroep.

Tripalium is een denktank die een aantal progressieve academici en andere experts in het veld van welzijn op het werk verenigt.

Zij krijgen, als zomerse vervangers van onze Schaduwparlementsleden, elke week de ruimte om ons denken te voeden met prikkelende ideeën, verrassende gedachtewendingen en nieuwe inzichten, en dat uit alle hoeken van het spectrum - zoals u van Knack.be gewoon bent.

Lees meer over:

Onze partners