N-VA stemt tegen splitsing BHV

11/12/11 om 12:06 - Bijgewerkt om 12:06

De N-VA zal in het parlement tegen de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde stemmen. Volgens N-VA-kopstuk Jan Jambon is de situatie vandaag beter dan die van na het communautair akkoord.

N-VA stemt tegen splitsing BHV

© Belga

In het politieke debat in De Zevende Dag kreeg de N-VA het opnieuw te verduren van Open VLD-kamerfractieleider Patrick Dewael. 'In het Vlaams parlement zegt de N-VA dat het communautair akkoord beantwoordt aan de normen van de Copernicaanse omwenteling van Kris Peeters. In het federaal parlement kraken ze het akkoord af. Dat is je reinste schizofrenie.' Dewael verwijt de N-VA ook dat ze geen compromissen kan sluiten.

Belastingregering

Volgens Jambon is dat 'absoluut onjuist.' 'Wij kunnen wel compromissen sluiten maar willen niet onder de lat doorgaan. Wij willen geen compromis over een belastingsregering die geen meerderheid heeft aan Vlaamse kant en die saneringen uitvoert op kop van de Vlamingen.'

BHV

Jambon zei ook dat de N-VA in het parlement zal stemmen tegen de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde, een symbooldossier dat veertig jaar heeft aangesleept. 'Vandaag is de situatie in BHV beter dan na het akkoord. De prijs die moet betaald worden voor de splitsing van BHV is veel te groot. Wij stemmen tegen het volledige communautair akkoord met inbegrip van de splitsing van BHV." (EE)

Onze partners