Meer autopech in kerstvakantie

04/01/15 om 10:39 - Bijgewerkt om 10:39

Door de plotse hevige sneeuwval in eigen land en in de Alpen kampten Belgische reizigers tijdens deze kerstvakantie opvallend vaker met autopech.

Meer autopech in kerstvakantie

© istock

VAB Reisbijstand noteerde een stijging met liefst 69 procent in vergelijking met vorig jaar. Het aantal skiongevallen bleef wel gelijk.

Door het ontbreken van sneeuw in de meestes kigebieden zijn minder Belgen op skivakantie getrokken. De hevige sneeuwval van vorig weekend zorgde voor een ommekeer.

"Koude en sneeuw zorgden voor gevaarlijke wegen en eisten een hoge tol bij wie met de auto op vakantie trok", vertelt woordvoerder Maarten Matienko. "Het aantal technische interventies steeg met 69 procent. Het was namelijk niet alleen koud op weg naar de sneeuw, maar ook in de buurlanden voor Belgen die korte uitstapjes maakten."

Tijdens het wisselweekend van 27 december waren de wegen zeer gevaarlijk glad in heel Europa. Dat merkte VAB-Reisbijstand ook aan het aantal ongevallen en vastgereden wagens.

"Vooral in Frankrijk was de toestand dramatisch. Van alle auto-ongevallen met Belgen in Europa noteerden weer bijna zeven op tien bij onze zuiderburen."(SB/De Zondag)

Lees meer over:

Onze partners