Luchthaven Charleroi weer open na noodlanding F-16

08/04/11 om 12:05 - Bijgewerkt om 12:05

Een Nederlandse F-16 heeft vrijdag een noodlanding moeten maken op de luchthaven van Charleroi. Er vielen geen gewonden.

Luchthaven Charleroi weer open na noodlanding F-16

© Belga

Een Nederlandse F-16 heeft vrijdag een noodlanding moeten maken op de luchthaven van Charleroi. Er vielen geen gewonden. Na het incident werd de luchthaven enkele uren gesloten.

Intussen is de luchthaven opnieuw open. Volgens woordvoerder David Gering werden 13 vluchten geannuleerd en evenveel aankomende vluchten omgeleid naar Luik en Zaventem.

André Antoine, de Waalse minister die belast is het met luchthavenbeleid, besliste eerder al dat de luchthaven uitzonderlijk langer open zou blijven.

Brokstukken
De problemen zijn het gevolg van een noodlanding van een Nederlandse F-16 vrijdagochtend. De piloot bleef daarbij ongedeerd, maar het toestel raakte wel beschadigd waardoor enkele brokstukken op de landingsbaan terecht kwamen.

Een van de problemen was dat er brandstof van de F-16 op de baan was gelekt. Deze is erg giftig en er moesten dus extra maatregelen genomen worden om het goedje op te ruimen. (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners