Luc Bungeneers op zijn hart getrapt door Open VLD

31/08/12 om 07:33 - Bijgewerkt om 07:33

Luc Bungeneers, de Antwerpse Open VLD-schepen voor Financiën, die is overgestapt naar N-VA, voelt zich bij het afval gezet door de Open VLD.

'De Open VLD heeft mij letterlijk en figuurlijk bij het afval gezet.' Zo begon kersvers N-VA-lijsttrekker voor het district Merksem zijn gesprek in Terzake.

Luc Bungeneers (58) maakte de overstap van Open VLD naar N-VA omdat hij van zijn partij niet de tweede plaats kreeg op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Hij weigerde de lijstduwersplaats en raakte verwikkeld in een partijtje moddervechten met zijn eigen partij.

Annemie Turtelboom vernederd

In juli mobiliseerde Bungeneers massaal mensen om de Open VLD -lijst voor Antwerpen af te keuren. Door de eigenzinnige Open VLD-statuten kon hij in heel het land mensen ronselen als lid van Open VLD-Merksem die mee de lijst afkeurden en zo lijsttrekker Annemie Turtelboom vernederden.

'In zijn politieke doodstrijd wil één man de hele partij kapotmaken,' reageerde Turtelboom toen. Toen de strijd gestreden was, kondigde Bungeneers aan dat hij uit de politiek zou stappen.

Daar is hij dus op terug gekomen. Hij wordt lijsttrekker van de N-VA in Merksem en heeft er de ambitie om districtsvoorzitter te worden.

Op zijn hart getrapt

In zijn eerste interview als N-VA-boegbeeld, haalde hij in Terzake fel uit naar Open VLD. Hij gaf toe dat die partij op zijn hart heeft getrapt.

'Ik heb altijd begrotingen ingediend in evenwicht, zonder de belastingen te verhogen. Als je daar dan appreciatie voor krijgt van eenieder, behalve van je eigen partij onder leiding van mevrouw Turtelboom, dan doet mij dat enorm pijn.'

'Ik heb sinds eind juni van mijn eigen partij Open VLD geen enkel bericht meer gekregen. Het was precies of ik niet meer bestond. '

Comeback voor Bart De Wever

'Ik maak een comeback omdat Bart De Wever het mij gevraagd heeft en omdat ik mijn kennis en mijn ervaring ten dienste wil stellen van de Merksemnaren

'Heel veel Merksemnaren hebben mij gevraagd om hen niet in de steek te laten en toch niet uit de politiek te stappen. Dat heeft mij zwaar getroffen. (EE)

Onze partners