Kust lokt 150.000 dagjesmensen

23/04/11 om 19:09 - Bijgewerkt om 19:09

Meer dan 150.000 dagjesmensen zijn zaterdag naar de Belgische kust afgezakt. Ze genoten er van het voorlopig warmste weekend van het jaar.

Kust lokt 150.000 dagjesmensen

Ondanks het zwemverbod zochten veel mensen verkoeling in het water. Er was heel wat ergernis over de afwezigheid van redders. Volgens de kustgemeenten is het te duur om zo vroeg in het jaar al redders in te zetten.

Veiligheid heeft een prijs"Veiilgheid heeft wel degelijk een prijs," zegt ook kabinetchef Johan Debyser van de gouverneur van West-Vlaanderen. "De vraag is: welke prijs wil je betalen," zei Debyser zaterdag tegen de VRT. De kustgemeenten moeten nagaan of het echt verantwoord is om kosten te doen voor het inzetten van redders."

Eigen risico
Aan de Belgische kust is zwemmen nog het hele paasweekend verboden. Wie zich toch in zee waagt, doet dat op eigen risico.

Eerder deze week bleek al dat alle hotels aan de kust volgeboekt waren. Toen duidelijk werd dat het paasweekend stralend weer zou brengen, namen nog veel mensen vrijaf en boekten een korte last minute vakantie aan de kust. (EE)

Onze partners