Kris Peeters: 'N-VA-model of PS-model? Er is geen PS in Vlaanderen'

12/01/14 om 11:56 - Bijgewerkt om 11:56

Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) vindt het eigenaardig dat N-VA de verkiezingen herleidt tot het kiezen voor een 'PS-model' of een 'N-VA-model'. 'Modellen zijn goed voor de modewereld, maar in de politiek gaat het over beleid', aldus Peeters.

Kris Peeters: 'N-VA-model of PS-model? Er is geen PS in Vlaanderen'

Kris Peeters © Belga

In zijn nieuwjaarstoespraak blikte N-VA-voorzitter Bart De Wever vooruit naar de verkiezingen van 25 mei, wanneer de Vlamingen volgens hem kunnen kiezen tussen het 'PS-model' of het 'N-VA-model'.

'Modellen horen thuis in de modewereld'

Vlaams minister-president Kris Peeters vindt dit een eigenaardige voorstelling van de stembusgang. 'Modellen zijn eerder iets voor de modewereld' zei hij in De Zevende Dag. 'De verkiezingen gaan niet over Vlamingen die moeten kiezen voor een PS-model of een N-VA-model. Er is geen PS in Vlaanderen. Bovendien is de federale regering ook niet "hét PS-model"', aldus Peeters.

Wat de minister-president veel belangrijker vindt, is dat het debat en de komende verkiezingen gaan over hoe Vlaanderen de nieuwe bevoegdheden moet invullen en de crisis aanpakken. 'De PS gaat ons toch niet komen zeggen hoe wij onze economie weer op de rails moeten krijgen?'

'Minstens 20 procent'

Peeters hoopt dat zijn partij bij de verkiezingen van 25 mei minstens 20 procent haalt. 'Een objectief dat kan en moet gehaald worden.'

Hij verdedigde in De Zevende Dag het beleid van de Vlaamse regering: 'De economie heeft klappen gekregen. De crisis heeft Vlaanderen harder getroffen omdat Vlaanderen een heel open economie heeft, gericht op industrie. Maar dankzij de Vlaamse regering is de economie overeind gebleven. Het anticrisisbeleid heeft daar zeker toe bijgedragen.'(TE)

Lees meer over:

Onze partners