Koekelberg wordt adviseur bij federale politie

28/04/14 om 16:11 - Bijgewerkt om 18:56

Fernand Koekelberg gaat aan de slag als strategisch en juridisch adviseur van het directiecomité van de federale politie.

Koekelberg wordt adviseur bij federale politie

© Belga

"Zijn taak zal erin bestaan de samenwerking met de gewesten voor te bereiden in het kader van de overdracht van bepaalde bevoegdheden", klinkt het in een beknopt persbericht van de federale politie. Hij zal ook belast worden met "het schetsen van de juridische impact van de optimalisatie en met het formuleren van algemene adviezen".

Koekelberg (59) stapte in 2011 op als commissaris-generaal van de federale politie na berichten over een luxereis naar Qatar en de aankoop van dure tassen. In de periode nadien werd hij bovendien door zijn ex beschuldigd van verkrachting. Hierop werd een gerechtelijk onderzoek geopend, waarna de politie Koekelberg schorste.

Die schorsing werd vorige week opgeheven, nadat Koekelberg buiten vervolging is gesteld in de verkrachtingszaak. De nieuwe functie voor de ex-commissaris-generaal komt er, luidens het persbericht, na "een overleg tussen hoofdcommissaris Fernand Koekelberg en commissaris-generaal Catherine De Bolle". (Belga/TE)

Onze partners