Kinderlijk gevonden in Eigenbrakel

16/09/10 om 08:29 - Bijgewerkt om 08:28

De dood van een jongetje van vier en een half, dat woensdagavond met overgesneden keel werd gevonden in Eigenbrakel, houdt verband met "bijzondere context".

Kinderlijk gevonden in Eigenbrakel

© Belga

Dat verklaarde substituut Christian Vanschuytbroeck in de nacht van woensdag op donderdag.

Politie en het parket van Nijvel wilden met deze verduidelijking de bevolking geruststellen en ongerustheid vermijden over de eventuele aanwezigheid van een geweldenaar in de regio. Het parket weigerde in detail te treden. "Het onderzoek loopt en er moeten nog zaken nagetrokken worden", aldus de substituut, die benadrukte dat hij niets meer kwijt kon om het onderzoek niet in gevaar te brengen.

Het parket wilde enkel de gekende feiten bevestigen. De jongen werd woensdag rond 19.30 uur door joggers in een wegje vlakbij het stadion Gaston Reiff dat de Rue Ernest Laurent verbindt met de Chaussée de Nivelles (près du stade Gaston Reiff). Politie en parket waren snel te plaatsen.

Het parket kon in zijn korte verklaring niet bevestigen of de jongen als vermist was opgegeven, of hij uit de regio kwam, en of er reeds iemand opgepakt was. Rond de plaats waar het lichaampje gevonden werd is een veiligheidsperimeter afgebakend. Die blijft voorlopig behouden.

De VRT berichtte woensdagavond dat de politie op zoek was naar twee verdachten die zich verplaatsen met een donkerblauwe of zwarte BMW met Poolse nummerplaat. De verdachten zouden zijn weggereden via de Nijvelsesteenweg richting Waterloo.

Onze partners