Jongeman die zijn moeder vermoordde ter observatie naar ziekenhuis

28/08/14 om 02:30 - Bijgewerkt om 03:07

De minderjarige jongen uit Elsene die zijn moeder heeft gedood in Wissant, aan de Franse Opaalkust, is ter observatie ondergebracht in een ziekenhuis nadat hij onder toezicht geplaatst was van een jeugdrechter.

Jongeman die zijn moeder vermoordde ter observatie naar ziekenhuis

Wissant © iStockphoto

Dat meldt het parket van Boulogne-sur-Mer. Het parket had de 14-jarige onder voorlopig toezicht geplaatst op basis van conclusies van een jeugdpsychiater. De jongeman verwittigde maandagavond zelf de hulpdiensten nadat hij zijn moeder had omgebracht. Aanleiding zou een zoveelste ruzie over de schoolprestaties van de jongen en het nakende schooljaar geweest zijn.

Volgens de eerste elementen van het onderzoek zou de jongeman zijn moeder meerdere keren met een kolenemmer op het hoofd geslagen hebben, maar de autopsie heeft niet kunnen uitwijzen dat de slagen de dood van de vrouw hebben veroorzaakt, aldus het parket. Er wordt bijkomend onderzoek verricht. "Zelfs al heeft hij bekend, dan nog moeten we ons ervan vergewissen dat zijn woorden overeenkomen met de feiten", zo liet een onderzoeker weten aan La Voix du Nord.

De Franse autoriteiten hebben contact opgenomen met hun Belgische collega's om uit te maken of de procedure in Boulogne zal ingeleid worden of overgeheveld zal worden naar het parket van Brussel.

(Belga/MS)

Onze partners