Interim-commissaris-generaal Van Thielen moet sereniteit herstellen

07/03/11 om 18:30 - Bijgewerkt om 18:30

Paul Van Thielen, die na het ontslag van Fernand Koekelberg ad interim commissaris-generaal van de federale politie wordt, moet de komende maanden de sereniteit binnen de politie herstellen.

Interim-commissaris-generaal Van Thielen moet sereniteit herstellen

© Belga

Dat hebben hijzelf en minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom maandagmiddag gezegd op een persconferentie.

"Mijn prioriteit voor de komende maanden is het herstellen van de sereniteit binnen het politiekorps, en dit zowel in het belang van de burgers als van de personeelsleden", lichtte Van Thielen toe op een persconferentie. "We moeten ons concentreren op de uitvoering van onze missies ten behoeve van de bevolking." Hij benadrukte ook dat hij open zal communiceren met de ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie en de andere autoriteiten.

Ook voor minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom is het nu zaak terug te keren naar "rust, stabiliteit en sereniteit" bij de federale politie. "De politie moet in de media komen met politionele dossiers, niet met andere dossiers", aldus de minister. Ze heeft alle vertrouwen in Van Thielen om die klus de komende maanden te klaren en ze benadrukte dat hij volheid van bevoegdheid heeft.

Hoe en wanneer een nieuwe commissaris-generaal van de federale politie zal worden aangesteld, is nog niet duidelijk. Er zal een procedure opgestart worden, maar er zouden nog enkele "juridische punten" uitgeklaard moeten worden

Lof voor Koekelberg Turtelboom hield ook een uitvoerige dankrede aan het adres van Fernand Koekelberg, die opstapte na een reeks polemieken omtrent zijn persoon. Ze noemde hem de "vader van de politiehervorming" en "een politie-agent in hart en nieren", die zich volop heeft ingezet voor een geïntegreerde politie. Ze zei ook veel respect te hebben voor zijn beslissing om ontslag te nemen.

Lees meer over:

Onze partners