Gevangenispersoneel Leuven weer aan de slag

31/10/12 om 23:09 - Bijgewerkt om 23:09

Het personeel van de Leuvense hulpgevangenis heeft het werk hervat. Het had eerder het werk neergelegd omdat de directeur Paul Dauwe verplicht op vakantie was gestuurd na enkele incidenten.

Gevangenispersoneel Leuven weer aan de slag

© Belga

Het personeel van de Leuvense hulpgevangenis heeft het werk hervat. Het had eerder het werk neergelegd omdat de directeur Paul Dauwe onder druk van het directoraat-generaal Penitentiaire Instellingen, het hoofdbestuur van het gevangeniswezen, vakantie had genomen na enkele incidenten. Het personeel was het daar niet mee eens en wacht nu overleg met het hoofdbestuur af voor het verdere acties onderneemt.

De Leuvense hulpgevangenis kwam de voorbije weken herhaaldelijk in opspraak. Zo werd per ongeluk een verkeerde gedetineerde vrijgelaten, vergat het personeel de familie te verwittigen van een gevangene die zelfmoord had gepleegd en raakte bekend dat de gevangenis een sleutel kwijt is die toegang geeft tot alle cellen en afdelingsdeuren.

Die incidenten hebben voor het personeel niets te maken met de algemene werking van de gevangenis maar met menselijke fouten. "Onze directeur heeft ook steeds zijn personeel in bescherming genomen en de zaken intern proberen oplossen", zegt personeelslid Ronny Roosen.

"Daarom staat de meerderheid van het personeel nu ook achter hem, ook al wordt de staking niet gesteund door de vakbonden. Wij hebben net het gevoel dat een aantal vakbondsmensen een vuil spel spelen tegen onze directeur."

Donderdag heeft de waarnemend directeur van de hulpgevangenis een ontmoeting met het directoraat-generaal Penitentiaire Instellingen. "Daar zal hij onze eis overbrengen dat directeur Dauwe snel moet terugkomen", gaat Ronny Roosen verder. "Krijgen we die garantie niet, kunnen er nieuwe acties volgen." (Belga/INM)

Lees meer over:

Onze partners