Eric Van Rompuy: 'CD&V haalt weldra weer 20 procent'

29/01/12 om 15:27 - Bijgewerkt om 15:27

Vlaams parlementslid Eric Van Rompuy denkt dat zijn partij CD&V aan een remonte is begonnen, nu er een akkoord over de staatshervorming en een nieuwe regering is.

Eric Van Rompuy: 'CD&V haalt weldra weer 20 procent'

© Reuters

Vlaams parlementslid Eric Van Rompuy denkt dat zijn partij CD&V aan een remonte is begonnen, nu er een akkoord over de staatshervorming en een nieuwe regering is. Volgens hem zal het niet lang duren voor CD&V in de peilingen opnieuw 20 procent haalt.

Dat schrijft Van Rompuy op zijn weblog. Hij haalt zijn optimisme uit de nieuwjaarsreceptie van de partij in Antwerpen. Daar pleitte CD&V-voorzitter Wouter Beke voor "durf en vertrouwen".

'Bevrijd'"CD&V steekt zijn nek uit en is bevrijd van de existentiële angst om dit land te besturen en te hervormen op alle terreinen. De totaaloppositie en Vlaamse chantage van N-VA en Bart De Wever zullen CD&V niet uit koers slaan," schrijft Van Rompuy. De christendemocratie is terug zichzelf geworden en bevrijd van het verstikkende keurslijf van het nationalisme en separatisme. CD&V kan nu op eigen kracht terugvechten. De comeback is begonnen!" (Belga/KVDA)

Onze partners