Deelnemer 20 km door Brussel overleden na hartfalen

25/05/13 om 12:04 - Bijgewerkt om 12:04

Tijdens de 20 kilometer door Brussel is een 53-jarige deelnemer overleden na een hartfalen.

De 53-jarige man werd tijdens de loopwedstrijd onwel en viel op de grond, zo doet woordvoerster van het Rode Kruis Nancy Ferroni het relaas. De hulpverleners schoten meteen te hulp om de man ter plaatse te reanimeren. De vijftiger werd overgebracht naar het ziekenhuis Saint-Luc, waar zijn overlijden werd vastgesteld.

Verder signaleerden de hulpverleners onder de deelnemers enkele gevallen van hyperthermie en voor het overige waren er vooral klachten over krampen, spierpijnen en blaren aan de voeten.

Ongewoon fris weer
Volgens Ferroni moest het Rode Kruis in totaal 'slechts' 205 keer tussenbeide komen. Het ongewoon frisse weer heeft daar veel mee te maken. De voorgaande edities voerden de hulpdiensten 400 tot 700 interventies uit.

Met 37.000 deelnemers mogen de organisatoren van de 20 km door Brusseloverigens terugblikken op een recordeditie. Sportievelingen uit liefst 122 landen kwamen aan de start. De meest opgemerkte gast kwam uit België: prins Filip nam dit jaar deel aan de loopwedstrijd.

Veiligheid
De veiligheid werd niet veronachtzaamd, enkele weken na de aanslagen tijdens de marathon van Boston. Er waren specifieke maatregelen genomen om de veiligheid te garanderen. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners