Dedecker blijft hopen op alliantie met N-VA

06/11/13 om 11:13 - Bijgewerkt om 11:15

Jean-Marie Dedecker wil met zijn LDD in alle provincies opkomen. Alvast in West-Vlaanderen onder de naam Lijst Dedecker. Maar het liefst wil hij in zee met Bart De Wever en zijn N-VA.

Dedecker blijft hopen op alliantie met N-VA

Jean Marie Dedecker (LDD) © BELGA

Jean-Marie Dedecker, voorzitter en enige Kamerlid van LDD, wil in alle provincies opkomen in 2014. Dat liet hij weten aan zijn zes overgebleven Vlaamse parlementsleden, schrijft De Morgen. Alvast voor West-Vlaanderen is hij optimistisch, mede door een eigen peiling die hem in zijn provincie 6,1 procent en dus een zetel oplevert. Toch kijkt Dedecker ook naar de N-VA, waarmee hij een korte flirt had in 2006.

Volgens zijn peiling zou een lijst LDD/N-VA 32 procent opleveren in West-Vlaanderen. De libertair voerde dan ook gesprekken met Bart De Wever, Jan Jambon en Siegried Bracke. Maar die leverden volgens De Morgen niets op. 'Mijn hand blijft echter uitgestoken,' zegt Dedecker. 'Als zij de komende maanden van idee veranderen, dan zal ik daarop ingaan.'

1 miljoen euro voor campagne

Dedecker stoomt ondertussen zelf voor. Hij zou voluit willen gaan in de campagne en het volledige toegelaten campagnebudget van 1 miljoen euro in de strijd gooien. LDD heeft nog dik 1,3 miljoen euro in kas, weet de krant.

Lijsttrekkers nodig

Dedecker zal echter nog op zoek moeten naar volk voor zijn lijsten, en al zeker naar mensen om die te trekken. In Antwerpen zit hij sinds de breuk met Jurgen Verstrepen (ex-Vlaams Belang en ex-LDD) zonder kopstuk. Peter Reekmans wil de Vlaamse lijst in Vlaams-Brabant trekken. UGent-professor Boudewijn Bouckaertzou het N-VA-scenario erg genegen zijn. Vlaams parlementslid Lode Vereeckheeft nog geen beslissing genomen, collega Ivan Sabbesluit een overstap naar de Kamer niet uit.

Onze partners