De Crem houdt opnieuw decompressiereis tegen

11/04/11 om 08:08 - Bijgewerkt om 08:08

Het Belgisch leger moet opnieuw een boeking annuleren in het luxeresort Coral Beach op Cyprus. Een honderdtal militairen zou er in juni een driedaags decompressieprogramma volgen.

De Crem houdt opnieuw decompressiereis tegen

© Belga

Ontslagnemend minister van Defensie Pieter De Crem (CD&V) heeft opnieuw een zogenaamd decompressieprogramma op Cyprus, voor militairen die van een missie in Afghanistan terugkeren, tegengehouden. In oktober vorig jaar hield hij al een gelijkaardige Cyprustrip tegen. De Crem gaat zo in tegen legerchef Charles-Henri Delcour, meldt De Standaard maandag.

De woordvoerder van de minister benadrukt wel dat Defensie nog geen kamers had gereserveerd. "Er zit geen enkele kostenfactor aan deze beslissing," luidt het. "Er is enkel een offerteaanvraag gebeurd om een raming te kunnen maken."

Psychologisch
Delcour is volgens De Standaard voorstander van dergelijke psychologische begeleiding na een missie in het buitenland. De Crem was in oktober vooral tegen de plannen omdat hij van niets op de hoogte was.

De minister had toen gevraagd een dossier voor te leggen, maar dat bleek in niets te verschillen van het vorige dossier, legt zijn woordvoerder uit. Vandaar dat hij ook geen andere beslissing kon nemen.

Overigens meent De Crem dat de decompressie momenteel niet slecht geregeld is. Er zijn programma's die in de buurt van de kazernes georganiseerd worden. Die hebben als voordeel dat ze in de onmiddellijke omgeving van de familie plaatsvinden, luidt het. (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners