CD&V is favoriet in entertainmentprogramma's VRT

16/01/14 om 04:47 - Bijgewerkt om 04:49

Vlaams minister-president Kris Peeters en zijn CD&V zijn graag geziene gasten in de entertainmentprogramma's van de VRT. Ze komen dubbel zo vaak op het scherm als Bart De Wever en de N-VA.

CD&V is favoriet in entertainmentprogramma's VRT

Kris Peeters en Joke Schauvliege: de VRT smult van CD&V'ers. © BELGA

Dat blijkt uit de tellingen die minister van Media Ingrid Lieten (sp.a) op vraag van het Vlaams parlementslid Wim Wienen (Vlaams Belang) liet verrichten, schrijft De Standaard.

Teletubbies

Tien jaar geleden bevolkte een socialist zowat dagelijks de entertainmentprogramma's van de VRT. Het was de tijd van de populaire Steve Stevaert en zijn teletubbies. Tegenwoordig hebben Kris Peeters en andere christendemocratische kopstukken die rol overgenomen.

Politici en entertainmentprogramma's, de discussie ligt heel gevoelig, zeker toen heel wat waarnemers de optredens van Bart De Wever in "De slimste mens" als belangrijkste oorzaak zagen voor zijn ultieme doorbraak tijdens de verkiezingen van 2009 en 2010. Voor politici blijven deze programma's een uitgelezen moment om hun ware aard te tonen zonder dat er vervelende vragen moeten worden beantwoord.

Niemand zegt nee

Op enkele uitzonderingen na gaan alle politici gretig op dergelijke uitnodigingen in. In de periode tussen 1 januari en 4 december 2013 (de dag waarop Wienen zijn vraag indiende) traden CD&V'ers dertig keer op in entertainmentprogramma's. Dat was bijna dubbel zo veel als de Vlaams-nationalisten, die slechts zestien keer aan bod kwamen. Open Vld en sp.a deden het met respectievelijk 22 en 16 optredens beter. Groen (3), Vlaams Belang (1) en LDD (1) hadden reden tot klagen. (Belga/TV)

Lees meer over:

Onze partners