Bram Van Braeckvelt nieuwe voorzitter Jong Groen

29/10/12 om 08:40 - Bijgewerkt om 08:40

Bram Van Braeckevelt wordt de nieuwe voorzitter van Jong Groen. Lies Corneillie blijft ondervoorzitter.

Bram Van Braeckvelt nieuwe voorzitter Jong Groen

Bram Van Braeckevelt wordt de nieuwe voorzitter van Jong Groen. Lies Corneillie blijft ondervoorzitter. Van Braeckevelt raakte op 14 oktober verkozen in Gent, Corneillie in Leuven.

Van Braeckevelt was de voorbije jaren al voorzitter van Jong Groen Gent en afdelingsverantwoordelijke van Jong Groen. Voor hem toont de "historisch goede uitslag in de lokale verkiezingen" dat het draagvlak voor ecologische keuzes groeit. "Van de verste uithoeken van Vlaanderen tot in de centrumsteden zal Jong Groen de visie van stilstand of achteruitgang bestrijden. Enkel met duurzame en sociale voorstellen zullen we vooruit gaan."

Bram Van Braeckvelt haalde tijdens de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2012 de media door Helga Stevens (N-VA) uit te dagen voor een debat in gebarentaal.

Corneillie: 'Na de gemeenteraden gaan we de straten veroveren'

"Heel veel jongeren vinden zich in ons sociaal-progressief verhaal en willen zich engageren", zegt ook Corneillie, die haar mandaat verlengt. Zij wil met Jong Groen "na de gemeenteraden nu ook de straten veroveren met creatieve acties en ideeën".

Andere bestuurleden zijn Sophie Boucquey, Stefanie Leekens en Charlotte Braeckeveldt. Daarnaast maken ook Imade Annouri (districtraadslid in Antwerpen) en Maarten Motté (gemeenteraadslid in Beersel) deel uit van het bestuur. (Belga/SD)
Onze partners