'Berichtgeving rond Van Den Driessche was evenwichtig' (Philippe De Coene)

03/05/12 om 18:49 - Bijgewerkt om 18:49

Bart De Wever verwoordt gevoelens die elke politicus weleens heeft, maar vaak gaat het daarbij om selectieve verontwaardiging, zegt SP.A'er Philippe De Coene, voorzitter van de commissie Media in het Vlaams Parlement.

'Berichtgeving rond Van Den Driessche was evenwichtig' (Philippe De Coene)

© Belga

De Coene vindt het ook niet realistisch om van leer te trekken tegen de berichtgeving rond Pol Van Den Driessche en Jos Ghysen. "Je kan toch niet verwachten dat de kranten dergelijke dossiers wegstoppen op pagina tien? Die verslaggeving is al bij al evenwichtig gebeurd."

Bart De Wever liet in een gesprek met Apache optekenen dat "geen hond de media nog gelooft". "Achter de schermen denken velen zoals ik. De media worden uitgespuwd, maar niemand durft het luidop te zeggen. Allemaal hebben ze schrik", zei hij.

"Elke politicus heeft weleens het gevoel dat hij wordt geviseerd in de media", stelt De Coene. "Maar het hangt er vaak van af hoe je becommentarieerd wordt. Als je zelf in de klappen deelt, bijvoorbeeld in een opiniestuk van Luc Van der Kelen, vind je dat soms onrechtvaardig. Als het een politieke tegenstrever betreft is die verontwaardiging een heel stuk minder." (Belga/TE)

Onze partners