Antiterreur: 3 personen aangehouden, 1 vrijgelaten na 13 huiszoekingen

27/03/16 om 16:10 - Bijgewerkt op 28/03/16 om 11:33

Drie mensen werden aangehouden, een vierde vrijgelaten na huiszoekingen in Mechelen, Duffel, Brussel, Molenbeek, Anderlecht en Laken in het kader van terrorismeonderzoek.

Antiterreur: 3 personen aangehouden, 1 vrijgelaten na 13 huiszoekingen

Schaarbeek © AFP

In het kader van de gerechtelijke actie inzake terrorisme van zondag 27 maart van het federaal parket heeft de onderzoeksrechter, gespecialiseerd in terrorisme, een aanhoudingsmandaat afgeleverd lastens Yassine A., Mohamed B. en Aboubaker O. Zij werden allemaal in verdenking gesteld van deelname aan de activiteiten van een terroristische groep, meldt het federaal parket maandag.

In het belang van het onderzoek wordt er geen verdere informatie vrijgegeven. De vierde persoon die werd meegenomen voor verhoor werd vrijgelaten zonder inverdenkingstelling.

13 huiszoekingen

Zondagochtend werden 13 huiszoekingen uitgevoerd: 4 in Mechelen, 1 in Duffel, 3 in Brussel, 1 in Molenbeek, 1 in Anderlecht en 3 in Laken. In totaal 9 personen werden meegenomen voor verhoor. Vijf van hen werden vrijgelaten na grondig verhoor, zo liet het federaal parket weten.

(Belga/AVE/SD)

Onze partners