Anonieme brief wijst naar Somers voor parachutemoord

07/10/10 om 13:14 - Bijgewerkt om 13:14

De anonieme briefschrijver suggereert dat het Marcel Somers was die de parachute van Els Van Doren onklaar heeft gemaakt.

Bij het Tongerse assisenhof is een anonieme brief aangekomen waarin iemand zegt dat hij meer weet over de parachutemoord en daarvoor verwijst naar Marcel Somers, de ex-minnaar van zowel beschuldigde Els Clottemans als slachtoffer Els Van Doren.

Dat heeft rechtbankvoorzitter Michel Jordens donderdag tijdens de zitting bekendgemaakt. De brief dateert van woensdag 6 oktober en was gestuurd naar het hof van beroep in Antwerpen, maar was eigenlijk gericht aan het Limburgse hof van assisen. De politie van Tongeren ontving een kopie.

Volgens Het Belang van Limburg is de brief waarschijnlijk geschreven door een Nederlander en gepost in Antwerpen. De brief zal op sporen worden onderzocht door het technisch laboratorium van de Tongerse federale politie.

Leden parachuteclub verhoord

Tijdens de donderdagzitting getuigen de leden van de parachuteclub van Zwartberg. Ze noemden Clottemans bijna allemaal een opdringerig persoon die aandacht zocht, vooral bij de mannen.

Er werd ook gewezen op haar bizarre reactie op 18 november 2006, toen in de club werd omgeroepen dat de parachute van Van Doren niet was opengegaan. Clottemans barstte uit in een hysterische huilbui terwijl de rest van de club nog niet goed besefte wat er gebeurd was. Daardoor leek het alsof ze meteen wist dat de val fataal was.

Onze partners