Annemie Turtelboom wil gevangenisboot

- Bijgewerkt op

Om het tekort aan gevangenisplaatsen op te lossen, onderzoekt minister van Justitie Annemie Turtelboom of ze een gevangenisboot naar Antwerpen kan halen.

Het zou de eerste Belgische gevangenis op het water zijn, schrijven Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. Nederland heeft al een aantal gevangenissen die op het water drijven. Op zo'n gevangenisboot kunnen vijfhonderd gevangenen terecht. Het project zou ook vierhonderd jobs opleveren.

Ernstige bezwaren

In juli had de minister daarover een gesprek met de top van de Antwerpse haven en het stadsbestuur. Die hebben na een screening laten weten dat ze ernstige bezwaren hebben. "Zo is het zeer moeilijk om in de haven een gevangenisboot te laten aanmeren", zegt Annik Dirkx van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen.

Andere locaties

De minister benadrukt dat ze alle mogelijke pistes onderzoekt om het tekort aan gevangenisplaatsen op te lossen. "Dan is zo'n gevangenisboot zeker een optie. Ik laat mij op zo veel mogelijk manieren adviseren, onder andere door de Antwerpse haven. We kijken ook uit naar andere potentiële locaties in Vlaanderen". (Belga/TV)

Mediaclub aanbiedingen

Onze partners

Alterego Design

Design en deco

Koop uw meubelen online of in onze showrooms (Luik & Brussel).

Generali

Brandverzekering

Een maximale bescherming voor u, uw gezin, uw spullen en uw woning.

Parship

Dating met Parship

Vind de partner die echt bij je past.

CIAO

Goedkoper kopen met Ciao

Vind, vergelijk en koop tegen de beste prijs.

Generali

Autoverzekering

Nieuwe wagen? Kies de volledige bescherming voor u en uw wagen bij Generali!