Ademloos en stRaten-generaal 'stellen Oosterweel-compromis voor aan regering'

21/05/15 om 04:59 - Bijgewerkt om 05:02

De actiegroepen stRaten-generaal en Ademloos gaan vandaag donderdag tijdens een informatieavond in de Antwerpse Hortazaal een compromis voor de Vlaamse regering op tafel leggen. Ze zeggen open te staan voor "Oosterweel-Noord", met overkapping.

Ademloos en stRaten-generaal 'stellen Oosterweel-compromis voor aan regering'

Wim van Hees van Ademloos en Manu Claeys van stRaten-generaal © belga

Dat schrijft De Morgen, en ook Gazet van Antwerpen maakt melding van het voorstel, al is dat volgens die krant nog in bespreking.

De actiegroepen willen volgens de kranten de eindeloze polarisatie tussen Meccano en Oosterweel doorbreken.

Als compromis stellen ze volgens De Morgen Oosterweel-Noord voor. Oosterweel-Noord lijkt op de Oosterweelverbinding, alleen buigt het op de rechteroever naar het noorden, waardoor de Antwerpse ring verder weg van de stad komt te liggen. Het is het tracé dat Open VLD'ers Annemie Turtelboom, Bart Somers en Dirk Van Mechelen voor de verkiezingen van 2014 naar voren schoven.

Intendant

Nu zijn de actiegroepen plots bereid om dat tracé te aanvaarden. "Wij willen gerust een stap terugzetten, maar dan moet de regering ook bewegingsruimte creëren", zegt Manu Claeys van stRaten-generaal. "Op dit moment is de regering bezig met de aanstelling van een intendant die de overkapping van de ring moet bestuderen. Wij eisen dat die ruimte krijgt om ook andere tracés dan Oosterweel te bekijken, zoals Oosterweel-Noord. In de tussentijd moeten de voorbereidende werken voor Oosterweel on hold worden gezet."

(Belga/RR)

Onze partners