Aangekondigde treinstaking is (voorlopig) afgeblazen

13/02/12 om 14:22 - Bijgewerkt om 14:22

De treinstaking die voorzien was voor woensdag 15 februari is door de spoorbonden afgeblazen. Voorlopig, althans.

Aangekondigde treinstaking is (voorlopig) afgeblazen

© Belga

Er zal woensdag niet gestaakt worden bij het spoor. Na ACV-Transcom heeft ook ACOD de stakingsaanzegging voor het treinbegeleidende personeel opgeschort. De bonden willen het sociaal overleg een kans geven.

"We schorten de stakingsaanzegging op, maar we verbinden er wel strikte voorwaarden aan", aldus Jos Digneffe van de socialistische spoorbond ACOD. "We willen het sociaal overleg een kans geven, maar de maatschappij moet bewijzen dat ze wil overleggen." In een persbericht voegt de vakbond daar nog aan toe: "De vakbond zal uiterst aandachtig en waakzaam zijn over de wil om een sociale dialoog tot stand te brengen. Als die er niet echt komt, zullen we niet aarzelen om de aanzegging opnieuw te activeren en een actieplan op

te stellen."

ACV-Transcom besliste eerder al om de stakingsaanzegging op te schorten. Volgens de christelijke vakbond is aan de belangrijkste eis voldaan, met name de belofte van de directie om de maatregelen van de interne reorganisatie paritair te bespreken.

Treinbegeleiders

Begin februari kondigde het gemeenschappelijk vakbondsfront ACOD/ACV-Transcom een stakingsaanzegging voor 15 februari aan, na een spontane werkonderbreking van de treinbegeleiders in Brussel-Zuid wegens een verhuis van de permanentie. De aanzegging omvatte "alle werkonderbrekingen van al het begeleidend personeel". (Belga/INM)

Lees meer over:

Onze partners