'Groene' wagen van de dag: Tesla S

25/01/14 om 09:09 - Bijgewerkt om 09:09

Milieuvriendelijke alternatieven voor de traditionele benzine- of dieselmotoren op het Autosalon van Brussel: de Tesla S.

'Groene' wagen van de dag: Tesla S

© Knack.be

Het neusje van de zalm onder de elektrische wagens, dat is de Tesla S - op het Autosalon te bewonderen in het luxepaleis 12 tussen de Ferrari's, de Bentley's en de Aston Martins.

Vooral de prestaties van deze 100 procent elektrische en dus emissievrije luxeberline zijn opmerkelijk: van 0 naar 100 km per uur in slechts 5,6 seconden. Met de Performance-versie pitst u daar nog 1,2 seconden af. Angst om stil te vallen is niet nodig. De Tesla S heeft immers een actieradius van 390 km, wat behoorlijk veel is voor een elektrische auto. De Performance maakt daar zelfs 500 km van. De topsnelheid bedraagt 200 tot 210 km per uur.

Tesla is de best verkopende luxewagen in de Verenigde Staten. Sinds augustus vorig jaar biedt de fabrikant uit California de S ook in Europa aan. Het prijskaartje is natuurlijk niet min: voor het basismodel legt u 69.440 euro op tafel. De levertijd bedraagt vier tot vijf maanden. Meer info. (KVDA)

Lees meer over:

Onze partners