Eyecatcher van de dag: de nieuwe Audi Q7

19/01/15 om 11:24 - Bijgewerkt om 14:55

Audi toont op zijn stand op het autosalon van Brussel ook de nieuwe A1 en de Q3 voor het eerst aan het Belgische publiek, maar de meeste aandacht gaat toch naar de tweede generatie van de Q7 - net geen wereldprimeur.

Eyecatcher van de dag: de nieuwe Audi Q7

Audi Q7 © Kevin Van der Auwera

Het raakte pas enkele dagen voor de opening van het autosalon duidelijk dat de nieuwe Q7 er te bewonderen zou zijn. De tweede generatie van Audi's grote luxe-SUV beleeft op de Heizel in Brussel zijn Belgische première, maar eigenlijk is het verschil met de wereldprimeur op de North American International Auto Show (NAIAS) in Detroit - op 12 januari - verwaarloosbaar. De Europese première was voor Wenen.

Eyecatcher van de dag: de nieuwe Audi Q7

© Kevin Van der Auwera

In vergelijking met zijn voorganger is de nieuwe Q7 wat afgeslankt. Hij meet 37 mm korter en 15 mm smaller, maar is vooral 325 kg lichter, zodat hij net onder de kaap van de 2.000 kg blijft. Daarnaast zorgden de Auditechneuten voor een lager zwaartepunt en beter stroomlijn.

Een en ander maakt, zo belooft Audi, dat deze SUV zowat een kwart minder verbruikt en ook minder CO2 uitstoot dan de eerste Q7.

De Q7 is beschikbaar met een 3.0 TDI-dieselmotor van 272 pk en een 3.0 TFSI-bezinemotor van 333 pk. In een volgende fase wordt de Q7 e-tron (hybride diesel verwacht). Meer info op audi.be.

Binnenin een gloednieuw infotainment systeem. De Q7 is een van de eerste wagens met connectiviteit met Google Android Auto en Apple Car Play.

Eyecatcher van de dag: de nieuwe Audi Q7

© Kevin Van der Auwera

De nieuwe Q7 is overigens de eerste maar niet de laatste nieuwkomer van het jaar voor Audi. Met een groot modellenoffensief gaat het Duitse premiummerk in 2015 in de tegenaanval. (KVDA)

Lees meer over:

Onze partners