Eyecatcher van de dag: Mercedes-Benz CLA Shooting Brake

16/01/15 om 15:03 - Bijgewerkt op 23/01/15 om 14:13

Op de stand van Mercedes-Benz op het autosalon van Brussel wordt de CLA Shooting Brake, een breakversie van de succesvolle CLA vierdeurscoupé, voor het eerst aan het Europese publiek getoond.

Eyecatcher van de dag: Mercedes-Benz CLA Shooting Brake

© Kevin Van der Auwera

Na de CLS krijgt dus ook de CLA een Shooting Brake in het gamma. De uitgerekte achterpartij zorgt voor meer hoofdruimte achterin en - logischerwijze - extra bagageruimte. De kofferinhoud varieert van 495 tot 1.354 liter met de achterbank naar omlaag.

Mercedes-Benz CLA Shooting Brake

Mercedes-Benz CLA Shooting Brake © Kevin Van der Auwera

Net als bij de berlineversie is het design erg trendy. De Shooting Brake krijgt ook een schuin aflopende daklijn. Achterin biedt hij een redelijke beenruimte maar de instap is nog steeds moeilijk omwille van de (lage) koetswerkvorm achteraan.

De basisversie, de CLA 180, heeft een 1.6-liter benzinemotor met 122 pk, goed voor een topsnelheid van zo'n 210 km/u. Het gecombineerd brandstofverbruik bedraagt 5,5 tot 6 liter per 100 km. Kijk voor meer informatie over de verschillende modellen op mercedes-benz.be.

Mercedes-Benz CLA Shooting Brake

Mercedes-Benz CLA Shooting Brake © Kevin Van der Auwera

Naast de CLA Shooting Brake op de stand in paleis 5 staat de CLA45 AMG Shooting Brake, die extra sportief is uitgedost en over een 360 pk sterke 2 liter-turbomotor beschikt die vier wielen aandrijft.

Mercedes-Benz CLA45 AMG Shooting Brake

Mercedes-Benz CLA45 AMG Shooting Brake © Kevin Van der Auwera

Andere nieuwe modellen op de Mercedes-stand zijn de Vito-bestelwagen en de nieuwe V-Klasse. (KVDA)

Onze partners