Video | Nieuws

André Oosterlinck: ‘Laat studenten lenen voor hun studies’

Als het inschrijvingsgeld aan de universiteiten omhoog gaat, dan moeten studenten een lening kunnen afsluiten om hun studies te betalen. Dat vindt André Oosterlinck, de oud-rector van de KU Leuven, één van de machtigste mensen in de universitaire wereld.

In het buitenland bestaan zulke studieleningen al. Studenten kunnen er geld lenen aan een lage intrest, om hun kot en hun studies te betalen. Ze moeten die lening pas terugbetalen als ze afgestudeerd zijn. De universiteiten in ons land zeggen er over na te denken, maar zoeken ook naar andere oplossingen om het hogere inschrijvingsgeld te compenseren.

Als het inschrijvingsgeld aan de universiteiten omhoog gaat, dan moeten studenten een lening kunnen afsluiten om hun studies te betalen. Dat vindt André Oosterlinck, de oud-rector van de KU Leuven. Hij is één van de machtigste mensen in de universitaire wereld. In het buitenland bestaan zo’n studieleningen al. Studenten kunnen er geld lenen aan een lage intrest, om hun kot en hun studies te betalen. Ze moeten die lening pas terugbetalen als ze afgestudeerd zijn. De universiteiten in ons land zeggen er over na te denken, maar zoeken ook naar andere oplossingen om het hogere inschrijvingsgeld te compenseren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content