WK wielrennen: geen medaille voor Belgische team in mixed relay, Duitsland pakt goud

© Belga Image

Het Belgische gemengde aflossingsteam is er woensdag niet in geslaagd een medaille te pakken in de mixed relay op het WK wielrennen in eigen land. De Belgen eindigden, onder de ogen van Koning Filip, na 44,5 km van Knokke-Heist naar Brugge in 52.10, goed voor een zevende plaats. Het goud ging naar Duitsland (50.49), met de afscheidnemende Tony Martin, voor titelverdediger Nederland (51.02) en Italië (51.27).

Halverwege, na de rit van Ben Hermans, Victor Campenaerts en Yves Lampaert, stonden de Belgen nog vierde met 24.51. Na de race van Shari Bossuyt, Jolien D’hoore en Lotte Kopecky zakte het Belgische team nog naar de zevende plaats.

Het goud was voor Tony Martin, die zo in schoonheid zijn fiets aan de haak kan hangen. De 36-jarige Martin stond halverwege, na zijn rit met Max Walscheid en Nikias Arndt, tweede in 24.38. De Duitse vrouwen, Lisa Brennauer, Mike Kröger en Lisa Klein, gaven het beslissende zetje voor de overwinning.

De Belgen blijven zo voorlopig op vier medailles staan op dit WK. Belofte Florian Vermeersch en junior Alec Segaert pakten beiden een bronzen medaille in de tijdrit. Wout van Aert (zilver) en Remco Evenepoel (brons) veroverden eremetaal in de rit tegen de chrono bij de eliterenners.

Partner Content