WK ten einde voor Anthony Vanden Borre

© Belga

Anthony Vanden Borre heeft in de partij tegen Zuid-Korea een barst in zijn kuitbeen opgelopen en zal dit WK niet meer in actie komen voor de Rode Duivels.

Dat heeft bondscoach Marc Wilmots laten weten op twitter. De rechterflankverdediger van Anderlecht speelde door de schorsing van Toby Alderweireld pas zijn eerste wedstrijd op dit WK en daar zal het helaas ook bij blijven. In de slotfase van het duel tegen de Koreanen liep hij bij een tackle van een Koreaan een fikse blessure op.

‘Tony’ kwam nog even terug op het veld, maar had duidelijk veel pijn. Vrijdagvoormiddag was Vanden Borre samen met dokter Declercq naar het ziekenhuis getrokken voor een scan en die gaf uitsluitsel. “Barst in kuitbeen van Anthony Vanden Borre. Anthony zal niet meer kunnen spelen op het WK maar blijft bij de ploeg”, klonk het.

Eerder op de dag had Wilmots al laten uitschijnen dat het er niet zo goed uitzag voor de 26-jarige Brusselaar. “Toen ik Anthony vanmorgen zag, mankte hij nog heel erg”, klonk het toen. Het is nog niet duidelijk hoe lang VDB in de lappenmand ligt.

Op 20 juli staat de Belgische Supercup tussen Anderlecht en Lokeren op het menu, een week later wordt de eerste speeldag in de Jupiler Pro League afgewerkt. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content