Sven Kums ‘heeft opties bij de top van België’

© IMAGEGLOBE

Heerenveen staat maar net boven de degradatiestreep in de Eredivisie. Sven Kums (24) legt uit hoe dat komt en denkt al aan de toekomst.

Heerenveen staat maar net boven de degradatiestreep in de Eredivisie. Sven Kums (24) legt uit hoe dat komt en denkt al aan de toekomst. Ondanks de matige campagne van Heerenveen blijft de Belgische middenvelder wel pal achter zijn trainer staan. Bij het begin van het seizoen was Kums al bijzonder lovend over Marco van Basten, dat blijft zo.

“Het is niet alleen een goede trainer, maar ook een bijzonder aangename man”, zegt Kums in Sport/Voetbalmagazine. “Mijn visie verandert niet, omdat we nu in het klassement wat lager staan. Hij zal me niet meer zozeer boetseren als voetballer, maar je merkt aan bepaalde details of tips dat hij veel ervaring heeft op een hoger niveau. Die zaken kan hij overbrengen op de groep. Hij staat dicht bij de selectie, komt vaak in de kleedkamer voor een babbeltje en je kan altijd langsgaan voor een gesprek. Dat is leuk.”

Kums wordt door Van Basten als verdedigende pion uitgespeeld in een driehoek op het middenveld. Een rol die de kleine balkunstenaar graag op zich neemt. “We spelen met de punt naar achter op het middenveld. Die positie ligt me wel: ik moet voor de balans zorgen, maar ik mag me ook moeien met de opbouw.”

Zijn contract bij de club uit Friesland loopt nog tot 2015, toch sluit de ex-Kortrijkspeler een verandering op korte termijn niet uit. Kums: “Ik gaf al aan een vertrek te overwegen als iedereen er beter van wordt. Er bestaan contacten, zowel bij de top in België als in een ander land. Er zijn verschillende opties.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content