Pogba slachtoffer van racisme na penaltymisser

© Belga Image

ManU speelde 1-1 gelijk tegen Wolverhampton, de ploeg van Leander Dendoncker. Paul Pogba miste een strafschop die de match kon beslissen en kreeg daarna af te rekenen met racistische commentaren op sociale media.

Manchester United veroordeelt de racistische uitlatingen op sociale media aan het adres van sterspeler Paul Pogba, dat heeft de club bekendgemaakt. Ze starten ook een onderzoek naar de identiteit van de daders.

‘De daders gaan loodrecht in tegen de waarden van de club en bovendien worden zij door de overgrote meerderheid van onze fans op sociale media ook veroordeeld. Wij hebben een nultolerantiebeleid tegen elke vorm van racisme of discriminatie’, luidt het.

De Fransman Pogba kreeg in de zeventigste minuut en bij een 1-1 stand van op de stip een uitgelezen kans om de partij in het voordeel van de Mancunians te beslissen. Pogba miste echter zijn elfmeter en zo stond United zijn eerste puntenverlies van het seizoen toe. De middenvelder werd online meteen kop van Jut.

Verschillende accounts werden intussen al aangegeven en geblokkeerd door Twitter. Het is het derde racismegeval in slechts een week. Eerder kregen ook Tammy Abraham van Chelsea en Yakou Meite van Reading te maken met discrimerende opmerkingen na een strafschopmisser.

Nieuwbakken ploegmaat Harry Maguire brak meteen een lans voor de Franse spelverdeler van United en andere slachtoffers van racisme:

Partner Content