Overgang Falcao naar Man U al een feit?

© IMAGEGLOBE

De Spaanse sportkrant Marca, doorgaans goed geïnformeerd wanneer het over Madrileense clubs gaat, maakt zich sterk dat Radamel Falcao van Atlético Madrid naar Manchester United trekt.

Het transferbedrag voor de Colombiaanse topspits bedraagt zo’n 55 miljoen euro, waarvan de Mancunians al een eerste schijf betaald zouden hebben aan Atlético Madrid. Verschillende bronnen bevestigen de onderhandelingen tussen beide partijen, weet Marca. Het doet verdacht veel denken aan de transfer van doelman David De Gea. Voor de Spaanse goalie betaalde Man U twee jaar geleden ook al een deel van het totale transferbedrag nog vóór de overgang een feit was. Dat dient als garantie voor een definitieve overgang.

‘El Tigre’

Als de deal een feit is, is dat op zijn minst opmerkelijk te noemen. Met Wayne Rooney, Robin van Persie, Javier ‘Chicharito’ Hernandez en Danny Welbeck beschikken de Red Devils al over een offensieve weelde. Of anticipeert Alex Ferguson al op een vertrek van Rooney, die de voorbije maanden gelinkt werd aan PSG?

Met 64 doelpunten in twee jaar staat Falcao garant voor succes. Dat hadden andere topclubs ook in de smiezen, want ‘El Tigre’ charmeerde al meerdere topclubs. Zo staat hij ook op het verlanglijstje van onder meer Chelsea, stadsgenoot Real Madrid en Manchester City. (ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content