De Rode Duivels worden Amerikaanse sterren

© Belga
Pierre Bilic

De Rode Duivels hebben lang niet alles uit de kast moeten halen om de Verenigde Staten met 2-4 te verslaan. Maar opgelet: Servië zal op 7 juni in Brussel veel sterker zijn dan de VS.

De nationale ploeg heeft een hoogstaande wedstrijd afgewerkt tegen de Verenigde Staten. Het eindresultaat (2-4) bewijst dat er ‘schwung’ zat in het spel van beide partijen, dat de onderlinge duels fel werden bevochten, er zonder angst naar het doel van de tegenstander werd gewerkt. Elke speler imponeerde met zijn eigen palet aan individuele technieken.

De trip naar de Verenigde Staten toonde dat deze selectie op hoog niveau kan presteren zonder Witsel, Eden Hazard, Chadli en Courtois. Marc Wilmots heeft met andere woorden uitstekend werk verricht. Er staat een team op het veld. Fellaini heeft de verdediging perfect afgeschermd, Mirallas en De Bruyne zijn in topvorm, Lukaku gaat vooruit en Benteke werkt perfect af.

Er is echter één minpuntje: de Rode Duivels incasseerden twee vermijdbare doelpunten.

Desalniettemin is de wedstrijd tegen de Verenigde Staten bemoedigend te noemen voor de belangrijke match van België tegen Servië op 7 juni in Brussel. De minste faux-pas zou de reis naar het Beloofde Land Brazilië kunnen compliceren. De Belgen moeten op hun hoede zijn want Servië, dat niet naar Rio gaat in 2014, zal veel sterker en beter georganiseerd zijn dan de Verenigde Staten.

Volgens Milan Jovanovic heeft de Servische verdediging tot nu toe de verwachtingen niet kunnen inlossen. Servië kan echter rekenen op enkele klassespelers zoals Ivanovic van Chelsea en Subotic van Dortmund. En het zal erop aankomen aanvallers zoals Djuricic (Herenveen) en Tadic (Twente) in het oog te houden.

Ook al is Ivanovic van mening dat België Servië duidelijk overklast, is de nodige voorzichtigheid geboden na de Amerikaanse euforie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content