De deelnemers van play-off 1 doorgelicht: Zulte Waregem

© BELGA

De redactie van Sport/Voetbalmagazine licht dagelijks één van de deelnemers van play-off 1 door. Bekerfinalist SV Zulte Waregem krijgt als derde team een beoordeling.

Onderlinge resultaten in de competitie:

Club Brugge – SV Zulte Waregem 1-1

SV Zulte Waregem – Anderlecht 4-3

RC Genk – SV Zulte Waregem 5-2

Lokeren OV – SV Zulte Waregem 2-4

SV Zulte Waregem – Standard 1-0

Anderlecht – SV Zulte Waregem 1-0

SV Zulte Waregem – RC Genk 1-0

SV Zulte Waregem – Lokeren OV 1-1

Standard – SV Zulte Waregem 2-0

SV Zulte Waregem – Club Brugge 1-1

Totaal: 15 op 30

Opvallend:

1. De impact van Thorgan Hazard blijft groot, ondanks zijn dipje na de winterstop en de uitverkiezing tot Gouden Schoen. De middenvelder had, via assists en goals, een aandeel van 43 procent in de goals van Zulte Waregem.

2. De sterke thuisreputatie van Essevee, want Sven Kums en co halen maar liefst zeventig procent van hun punten aan de Gaverbeek. In de reguliere competitie slaagde er geen enkel team in om hen in het Regenboogstadion drie punten afhandig te maken.

3. Doelman Sammy Bossut speelde alle minuten in de reguliere competitie en toonde zich daarbij een heel betrouwbaar sluitstuk. In de beker bewees Sébastien Bruzzese een goede doublure te zijn.

In het oog te houden:

Hoe zal Francky Dury en vooral draaischijf Thorgan Hazard reageren op het nieuwe geblesseerd uitvallen van targetman Mbaye Leye, die opnieuw een maand buiten strijd is? De Senegalese diepe spits valt op door zijn balvastheid maar is ook de natuurlijke leider die er voor zorgt dat de ploeg collectief beter acteert door zijn aanwezigheid op het veld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content