Corona slaat weer financieel toe: Dortmund vraagt spelers voor derde keer deel loon af te staan

© GETTY

Het bestuur van Borussia Dortmund gaat haar spelers opnieuw vragen een deel van hun salaris af te staan. De Duitse voetbalclub doet dat omdat de stadions vanwege het coronavirus voorlopig weer even leeg moeten blijven. Dat meldt de lokale krant Ruhr Nachrichten.

Sinds 28 december is topsport met toeschouwers in Duitsland door de coronamaatregelen nauwelijks meer mogelijk. Borussia Dortmund loopt naar schatting tot 4 miljoen euro aan inkomsten per thuiswedstrijd mis in een leeg stadion.

In een eerdere berekening verwachtte de directie van Dortmund vanaf de tweede seizoenshelft, vanaf de tweede week van januari, een grotendeels volledige bezettingsgraad in de stadions. Dat gaat meer dan waarschijnlijk niet lukken.

Dortmund vroeg haar spelers, vanwege het coronavirus, al twee keer eerder een deel van hun salaris af te staan. In het seizoen 2019/2020 ging het om een totaalbedrag van 5 miljoen euro en vorig seizoen werd op die manier nog eens om 8,25 miljoen euro bespaard. Ook de leiding van de club leverde salaris in.

Borussia Dortmund leed in het boekjaar 2020/2021 een verlies van meer dan 72 miljoen euro vanwege het gebrek aan publieksinkomsten tijdens de pandemie.

Bij Dortmund spelen met Thorgan Hazard, Thomas Meunier en Axel Witsel drie Rode Duivels. De club staat na 17 speeldagen op een tweede plaats in de Bundesliga, op negen punten van leider Bayern.

Partner Content