Buitenlanders

© BELGAIMAGE

Spelersmakelaar Daniel Striani wil de regel dat er minstens zes Belgen op het wedstrijdblad moeten staan, aanvechten. Hij trekt daarvoor naar de rechtbank. Meteen spreken allerhande media van ‘een bom onder het Belgische voetbal’. Als die regel straks afgeschaft wordt omdat het nadelig is voor het vrij verkeer van werknemers in de Europese unie, dan dreigt de Jupiler Pro League immers overspoeld te worden door buitenlandse voetballers, zo redeneren zij. Alsof de hel over ons zal neerdalen…

Terwijl ik dan denk: so what? Dat jonge Belgen zo geen kansen meer krijgen, lijkt mij overdreven. Als je goed kan voetballen, zal je écht wel opvallen. Er zijn bij onze eersteklassers toch kenners genoeg die een goeie voetballer herkennen als ze er één zien? Plus: wat is er tégen buitenlandse voetballers? Waarom kunnen we die buitenlandse voetballers niet als een verrijking zien voor onze Belgische competitie? Zij brengen immers niet alleen hun voetbal, maar ook hun verhaal mee. Zij zorgen ervoor dat onze voetballende jongeren kennis kunnen maken met andere culturen zonder dat ze daarvoor lange reizen moeten maken. Om maar één voorbeeld te geven: José Cevallos. Hoe groot is anders de kans dat je in Lokeren een Ecuadoraan tegen het lijf loopt? Daarom: dank u, voetbal. Dank u, buitenlanders.

Al uw reacties en sportgerelateerde zoekertjes zijn welkom bij Sport/Voetbalmagazine, Raketstraat 50 bus 5, 1130 Brussel of via e-mail : sportmagazine@roularta.be. De redactie behoudt zich het recht voor teksten in te korten of te weigeren. De schrijver moet zijn naam en woonplaats vermelden.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content