Usain Bolt ‘heeft alle respect verloren voor Carl Lewis’

Lewis liet onlangs verstaan dat er reden genoeg is om “zich vragen te stellen over sprinters die het ene jaar 10.03 lopen en het volgende jaar 9.69”.

Usain Bolt heeft na de 200m-finale verklaard dat hij “alle respect verloren” heeft voor de Amerikaan Carl Lewis.

Op een lange persconferentie na zijn zege op de 200 meter in Londen, waarin hij eerst zijn bewondering had uitgedrukt voor de Amerikaan Jesse Owens, werd Bolts gezicht plots ernstig.

“Ik ga nu iets controversieels zeggen. Carl Lewis, ik heb alle respect voor hem verloren, alle respect”, vertelde Bolt, die zowel in 2008 als in 2012 olympisch kampioen werd op de 100m en de 200m. “Het gaat over de zaken over doping”, legde hij verder uit.

“Wanneer een atleet zo’n dingen zegt over anderen, dan maakt me dat echt kwaad. Ik denk dat hij enkel de aandacht naar hem toe wil trekken, omdat niemand nog over hem praat”.

In een recent interview in het magazine Sport Illustrated liet Carl Lewis verstaan dat Jamaica er goed zou aan doen om z’n antidopingpolitiek te verstrengen, en dat er reden genoeg is om “zich vragen te stellen over sprinters die het ene jaar 10.03 lopen en het volgende jaar 9.69”.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content