Eidur Gudjohnsen in tien quotes

© Belga

Sinds hij in januari overkwam van stadsgenoot Cercle is het nooit rustig geweest rond de IJslander. Tien citaten van en over hem.

Sinds hij in januari overkwam van stadsgenoot Cercle is het nooit rustig geweest rond de IJslander. Al lijkt hij nu weer helemaal terug. De kans op ‘speeltijd’ wordt ook groter nu Tom De Sutter in de bekerwedstrijd tegen Kortrijk gekwetst raakte en minstens zes weken niet zal spelen.

Een bewogen periode in tien citaten:

1. ‘Ik vraag me af waarom Club Gudjohnsen nodig had. Carlos Bacca is nog niet weg en ook Mémé Tchité loopt er nog rond. Waarom dan Gudjohnsen kopen die alleen maar centervoor kan spelen?’ (Philippe Albert in Het Nieuwsblad, 18 januari)

2. ‘Ik ben wel zeker – al kan ik dat niet hard maken – dat Gudjohnsen nu nog bij Cercle zat als Grétarsson geen Technisch Directeur was geworden van Club.’ (Foeke Booy in Het Laatste Nieuws, 20 februari)

3. ‘Of Club nu uitgeschakeld is voor de titel? Is Anderlecht soms al kampioen? (…) Volgens mij hebben we in de eerste helft het mooiste voetbal van België laten zien.’ (Eidur Gudjohnsen na de 1-1 op Anderlecht in play off 1 in Het Laatste Nieuws, 15 april)

4. ‘Ik heb ook mijn momenten gehad dat ik denk: ‘Laat me toch staan!’ Als speler heb je niet altijd gelijk. Trouwens, kwaad worden bij een wissel vind ik niet respectvol tegenover de speler die invalt. Die heeft ook hard gewerkt om te spelen. Daarom ga ik geen circus maken op het veld.’ (Eidur Gudjohnsen in Het Laatste Nieuws op 18 april, die de match nadien tegen Zulte Waregem bij zijn vervanging mokkend naar de kant gaat en Garrido geen hand geeft)

5. ‘Misschien hadden we wel met 0-6 gewonnen als ik er van bij de start bij was geweest.’ (Eidur Gudjohnsen na de 2-4 overwinning op Standard, in Gazet van Antwerpen op 13 mei)

6. ‘Een half jaar geleden had ik de eer om met Eidur Gudjohnsen op één veld te staan. Hoewel hiji vijf, zes kilo te zwaar stond, droop de klasse ervan af.’ (Bernt Evens in Het Belang van Limburg op 21 juni)

7. ‘Ik weet niet of Eidur zo veel uitgaat. Ik ben daar nooit bij. (…) Hij moet vooral zijn hoofd leegmaken en presteren op het veld. Ik beschouw Gudjohnsen niet als een probleem. (…) Alleen zie ik ook dat hij niet topfit is. En dan telt je palmares niet.’ (Arnar Grétarsson in Het Laatste Nieuws op 4 september)

8. ‘Ik bouw voort op wat Juan Carlos Garrido en Philippe Clement hebben gedaan. Als Gudjohnsen weer aan zijn top komt, kan hij iets voor Club betekenen.’ (Michel Preud’homme in De Morgen op 24 september)

9. ‘Ik heb geen tijd meer om cheerleader te spelen.’ (Eidur Gudjohnsen in Morgunbladid op 22 november)

10. ‘Vertrekken? Ik wil de concurrentie aangaan!’ (Eidur Gudjohnsen in Het Nieuwsblad op 25 november)

Bron: Sport/Voetbalmagazine – Iggy Van Damme

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content