EK basketbal: Turkije, volgende tegenstander van de Lions, dreigt ermee zich terug te trekken

© GETTY

Turkije heeft er zondag mee gedreigd het EK basket te verlaten. Het beschuldigt de Georgische politie ervan hun speler Furkan Korkmaz te hebben aangevallen.

‘Dat ze ons alle beelden tonen van de camera’s in de gangen, minuut per minuut zonder dat er ook maar één seconde ontbreekt’, stelde Omer Onan, de vicevoorzitter van de Turkse basketbalfederatie. ‘Als ze dat niet doen, dan verlaten we het toernooi.’

Korkmaz zou in de gangen aangevallen zijn nadat hij werd uitgesloten na een handgemeen tijdens de wedstrijd. ‘Toen onze speler de kleedkamers opzocht, zijn drie spelers van de Georgische nationale ploeg en veiligheidspersoneel een vechtpartij begonnen’, vertelde hulpcoach Hakan Demir tijdens de persconferentie. ‘Dat is onacceptabel.’ ‘De Georgische politie is slaags geraakt met ons’, stelde Onan op zijn beurt.

‘Ik weet van niets’, klonk het dan weer bij de Georgische bondscoach Ilias Zouros. Gastland Georgië won de wedstrijd tegen Turkije met 88-83. De Turken zijn dinsdag de volgende tegenstander van de Belgian Lions.

https://sportmagazine.knack.be/andere-sporten/basketbal/stunt-van-formaat-belgian-lions-verslaan-basketgrootmacht-spanje/

Partner Content