Video | Wetenschap

Waarom wordt je voorgesneden appel niet bruin in de supermarkt?

Imca Sampers, microbiologe aan de Universiteit Gent, geeft het antwoord op de vraag waarom stukjes appel na een tijdje bruin worden én of dat de appel dan nog gezond is.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Hatelijk, nog voor je appel helemaal op is, begint hij al bruin te worden. Liever een voorgesneden exemplaar kopen in de supermarkt dan. Maar is dit wel zo gezond? Hoe zorgen ze er in de supermarkt voor dat die appel niet bruin wordt? Spuiten ze er allerlei stoffen in? En zijn die dan gevaarlijk? En is je appel dan nog even gezond? Veel vragen, en gelukkig kent ook iemand het antwoord: prof. dr. ing. Imca Sampers, microbiologe aan de Universiteit Gent.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier