Verveeld op het werk

Mensen die zich vervelen, gaan zich vermeien met chocolade en drank.

Een kwart van de mensen in een kantoor zou zich oeverloos vervelen. Sommigen pogen daar iets aan te doen, maar kunnen daardoor, volgens een mededeling van de British Psychological Society, hun gezondheid schaden.

Omdat niet iedereen zoals Yves Leterme eindeloos sms’en en twitterberichten kan sturen, zullen velen de verveling tijdens de dag pogen te verdrijven met chocolade en koffie, en na afloop van de werkdag zullen ze die graag wegspoelen met alcohol. Waardoor ze niet alleen met verveling, maar ook met een ongezonde levensstijl raken opgezadeld.

Het is evident dat verveling niet bevorderlijk is voor de vlotte afhandeling van wat mensen verondersteld worden te doen. De studie wijst ook uit dat niet iedereen even vatbaar is voor verveling op het werk. De rekrutering zou daar meer rekening mee moeten houden.

Op een ander niveau kan het altijd verplicht vriendelijk zijn, negatieve effecten hebben. Mensen die verplicht worden vriendelijk te zijn tegen klanten terwijl ze zich in feite slecht voelen, kunnen daar emotioneel uitgeput van raken. Ook hier geldt dat het nuttig kan zijn bij de selectie van, bijvoorbeeld, obers en diensters te peilen naar hun kwaliteiten om in moeilijke omstandigheden met mensen om te gaan. (DD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content